Algemeen
Toeristische informatie
Verblijven
Boek uw favoriete vakantie bij Thomas Cook
Reisadvies

Vooraleer op vakantie te vertrekken naar KRK in Kroatiê wordt het steeds aangeraden het meest actuele reisadvies te raadplegen. Op deze pagina geven we u graag een goede indicatie van het actuele reisadvies voor vakanties naar het eiland KRK en Kroatië in het algemeen.

 

Algemeen:
Het reisadvies voor Kroatië is positief. Er zijn geen speciale veiligheidsrisico's.

Documenten:
In de meeste gevallen is een geldige identiteitskaart voldoende, maar in principe is een paspoort vereist. Het wordt om deze reden reizigers die naar Kroatië trekken dan ook aangeraden om in het bezit te zijn van een paspoort dat minimum geldig is voor de duur van uw verblijf.

Gezondheid:
Hoewel het kraanwater in Kroatië drinkbaar is wordt het aangeraden water uit flessen te drinken. Er zijn voor een reis naar Kroatië geen verplichte inentingen. Reizigers dienen wel op hun hoede te zijn voor de zogenaamde "Teek van de Donau". Een prik van deze teek kan leiden tot een (bescheiden) hersenontsteking. Wie denkt door deze teek geprikt te zijn kan hiervoor antibiotica nemen. Het is mogelijk om u in te laten enten tegen deze ziekte.

Huisdieren:
Huisdieren moeten ten allen tijde in het bezit zijn van een chip en een Europees paspoort. U moet daarnaast eveneens kunnen aantonen dat uw huisdier werd ingeënt tegen hondsdolheid.

Rijbewijs:
Een Belgisch rijbewijs en een grijze kaart van het voertuig, net als een geldige verzekering in Kroatië zijn voldoende.