Algemeen
Toeristische informatie
Verblijven
Gezondheid

Gaat u op vakantie naar het eiland KRK in Kroatië, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de situatie op vlak van gezondheid in het land. Hoewel Kroatië op vlak van gezondheid een veilige vakantiebestemming is, is het wel zo dat u maar beter met een aantal zaken rekening kunt houden. Deze pagina staat dan ook geheel in het teken van de zaken waar u op vlak van gezondheid rekening mee dient te houden tijdens een vakantie in Kroatië.

 

Medische infrastructuur:
Hou er rekening mee dat de medische infrastructuur in Kroatië aanzienlijk kan verschillen van regio tot regio en zelfs van stad tot stad. In principe worden de medische kosten die u maakt in Kroatië vergoed in België wanneer u een geldige factuur kunt voorleggen. Het wordt u wel sterk aangeraden om ernstige medische ingrepen uit te laten voeren in België / Nederland. De medische infrastructuur hier is immers nog steeds beter dan in Kroatië.

Inentingen:
Er is geen enkele inenting verplicht. Een inenting tegen hepatitis A wordt echter wel sterk aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie.

Leidingwater:
Het leidingwater in Kroatië mag dan wel drinkbaar zijn, het flessenwater is steeds van een aanzienlijk betere kwaliteit. Hou er daarnaast eveneens rekening mee dat het drinkwater op verschillende eilanden nog niet zo vanzelfsprekend is wegens het ontbreken van een passende bevoorrading vanaf het vasteland.

Teek van de Donau:
Reizigers die naar Kroatië reizen dienen er rekening mee te houden dat ze op hun hoede moeten zijn voor teken en dan vooral voor de Teek van de Donau. Een prik van deze teek vormt een aanzienlijk risico tot hersenvliesontsteking. In dit geval bent u genoodzaakt om een kuur met antibiotica te volgen. U kunt er eveneens voor kiezen om u ter plaatse in te laten enten.

Eten:
Kroatië is een veilig land op vlak van eten. Er worden in restaurants strenge controles gehouden m.b.t. de voedselveiligheid. U dient geen rekening te houden met specifieke problemen m.b.t. het eten.

Reisapotheek:
We raden u aan om steeds een uitgebreide reisapotheek mee te nemen. U bent er alleen op deze manier zeker van dat u alle standaard medicatie die u eventueel nodig zou kunnen hebben ook daadwerkelijk bij de hand heeft.