Algemeen
Toeristische informatie
Verblijven
Boek uw favoriete vakantie bij Thomas Cook
Bezienswaardigheden

Tijdens uw vakantie op het eiland KRK zult u ongetwijfeld graag kennis willen maken met de verschillende bezienswaardigheden die op KRK terug te vinden zijn. Veel mensen bezoeken KRK dan wel om er hun zomervakantie door te brengen, maar toch is zonnen op het strand lang niet het enige dat u op KRK kunt doen. Op deze pagina hebben we de belangrijkste en interessantste bezienswaardigheden van zowel het eiland zelf als de omgeving opgenomen. Lang niet alleen het eiland KRK is immers bezienswaardig, maar zo ook de omgeving waar het eiland in is gelegen. Bent u geïnteresseerd in de bezienswaardigheden van het eiland KRK en omgeving? Ontdek dan snel de bezienswaardigheden op deze pagina!

 

Biserujka grot
De Biserujka grot kon ook in het verleden al op een aanzienlijke hoeveelheid interesse rekenen. Deze interesse werd bekomen doordat men dacht dat er een schat van smokkelaars in de grot te vinden was. Dit klopte ook, waar het niet dat deze er al lang was uitgehaald. Het vele speurwerk had als voordeel dat de ingang van de grot steeds groter werd, zodat het vandaag de dag toegankelijk is voor toeristen. De dag van vandaag is de grot een grote toeristische trekpleister geworden en werd er zelfs reeds elektriciteit in aangebracht. Tal van reizigers hebben de grot ondertussen bezocht en zijn wildenthousiast. Bij een bezoek aan het eiland mag u deze grot in ieder geval niet over het hoofd zien!

Soline Baai
De Soline Baai is gelegen tussen Klimno, Cizici, Soline en Meline. Vroeger was hier een zoutpan, maar tegenwoordig is dit een toeristische bestemming. De populariteit van de regio bij toeristen is alleen al terug te zien aan de hoeveelheid aan appartementen die aan toeristen worden verhuurd. De baai staat er om bekend rijk te zijn aan heilzame modder. Deze modder zou kunnen helpen bij het genezen van bepaalde kwaaltjes.

Kosljun
Eerder op deze website heeft u al kunnen lezen over het kleine eilandje Kosljun. Deze is gelegen op slechts 200 meter van Punat. Op het eiland is het Franciscaner klooster terug te vinden. Toeristen vinden hier onder andere het archief en de bibliotheek van het klooster, maar ook een indrukwekkend ethnografisch museum. Daarnaast is het eiland eveneens een absolute must voor natuurliefhebbers.