Algemeen
Toeristische informatie
Verblijven
Boek uw favoriete vakantie bij Thomas Cook
Vliegtickets

Het is vanuit België en Nederland niet altijd mogelijk om op een eenvoudige en snelle manier naar bepaalde plaatsen in Kroatië af te reizen. De eenvoudigste manier is om een vakantie in Zagreb of Split te boeken. Vanuit België en Nederland gaan diverse rechtstreekse vluchten naar deze twee steden. In de andere gevallen bent u, wanneer u met een Croatia Airlines vliegt echter gebonden aan een aantal vaste vliegroutes. Dit maakt dat bijvoorbeeld Zadar, Pula en ook Rijeka in de meeste gevallen (en zeker vanuit Zaventem) niet rechtstreeks aangevlogen worden. Zowat alle vluchten vanuit onze landen gaan via de hoofdstad. Vliegt u naar Pula dan heeft u vanuit Zaventem heel veel kans dat u een overstap krijgt in Zagreb met daarna nog eens een korte landing in Zadar om vervolgens pas door te vliegen naar Pula. Er zijn echter een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden wanneer u naar Kroatië wenst te vliegen. We geven u in dit artikel graag een woordje uitleg.

 

Ryanair
Je moet er voor zijn, maar Ryanair kan een eerste goed alternatief bieden voor wie goedkoop, snel en eenvoudig naar Kroatië wil reizen. Vanaf Charleroi biedt Ryanair twee vluchten aan die u kunnen helpen bij uw reis naar Kroatië. In eerste instantie is er de vlucht naar het Italiaanse Triëste. Deze vlucht duurt een dik uur en brengt u naar de internationale luchthaven van Triëste, welke in de directe nabijheid van de Sloveense grens is gelegen. U dient er daarbij natuurlijk wel rekening mee te houden dat u dan wel goedkoop mag vliegen, maar dat u nog steeds een taxi nodig heeft om u naar Rijeka te brengen. De rit van Triëste naar Rijeka duurt ongeveer één uur. Let op! U kunt geen huurwagen huren in Italië waar u in Kroatië mee mag rijden!

Een andere mogelijkheid om met Ryanair naar Kroatië te vliegen is hun verbinding met Zadar. In twee uur tijd brengt Ryanair je vanuit Charleroi naar deze zonnige vakantiebestemming in Dalmatië. Wanneer u vanuit Zadar naar Rijeka wenst te gaan dient u rekening te houden met een traject van zo'n kleine 300 kilometer.

Vanuit Zaventem naar Rijeka / KRK
Zoals in de inleiding van dit artikel gezegd is het niet mogelijk om rechtstreeks vanuit Zaventem naar Rijeka / KRK te vliegen, maar er is wel een (in onze ogen dan) zeer goed alternatief dat ook nog eens bijzonder schappelijk is in prijs. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vanuit Zaventem (meestal op vrijdag, niet op zaterdag) een rechtstreekse vlucht te nemen naar Stuttgart. Deze vlucht wordt uitgevoerd door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en brengt u in ongeveer één uur van Zaventem naar Stuttgart. Vanuit Stuttgart gaat dan weer een rechtstreekse vlucht met Air Berlin naar Rijeka. Deze vlucht duurt ongeveer één uur en vijftien minuten. De scherpste prijs voor een heen & terugvlucht gezien over het volledige traject kost (wanneer u tijdig boekt) ongeveer 300 euro!

Vanuit Zaventem naar Pula
Wanneer u niet perse meteen op de luchthaven van Rijeka dient te vliegen is bijvoorbeeld ook de luchthaven van Pula een mogelijkheid. Er zijn doorgaans drie luchtvaartmaatschappijen die vanuit Brussel onrechtstreekse vluchten hebben naar Pula. In eerste instantie is er natuurlijk Croatian Airlines zelf. Deze vliegen naar Pula met een tussenlanding (incl. overstap) in Zagreb waarna er meestal ook nog een extra tussenlanding (zonder overstap) in Zadar plaatsvindt. Een andere mogelijkheid is om te vliegen met Air France. Deze vliegen van Zaventem eerst naar Parijs (waarna u zowat alle gevallen dient over te stappen) om van daaruit verder te vliegen naar Zagreb (eveneens een overstap) en zo door te vliegen naar Pula. Een dergelijk traject duurt al snel vijf uur en vijftien minuten zonder de overstaptijd meegerekend. U mag voor een dergelijk ticket heen en terug daarnaast rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 600 euro.

Een derde mogelijkheid is de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines. Het traject dat deze luchtvaartmaatschappij aflegt is nagenoeg dezelfde als de vlucht die wordt uitgevoerd door Air France met als enig verschil dat hier niet op de luchthaven van Parijs wordt geland, maar op de luchthaven van Wenen. Ook in dit geval dient u meestal over te stappen. Vanuit Wenen gaat het naar Zagreb om vanuit Zagreb naar Pula te vliegen. Ook in Zagreb dient u in de meeste gevallen rekening te houden met een overstap.

Vanuit Zaventem naar Zagreb
Vanuit Zaventem vliegt Croatia Airlines u op verschillende dagen in de week rechtstreeks naar de Kroatische hoofdstad Zagreb. Deze vlucht duur zo'n 2 uur. Wanneer u vanuit Zagreb met de auto naar Rijeka wenst te rijden dient u rekening te houden met een traject van zo'n 166 kilometer. De prijs voor een rechtstreekse vlucht ligt meestal tussen de 250 & 300 euro. Vanuit Zagreb vliegt Croatia Airlines binnen Kroatië naar de steden Pula, Zadar, Brac, Dubrovnik en Split.

Vanuit Zaventem naar Dubrovnik
Tussen april en oktober kunt u voor vluchten van Zaventem naar Dubrovnik een beroep doen op Thomas Cook Airlines of Jetairfly. De vluchten vinden plaats op dinsdag en vrijdag en brengen u in amper 2 uur tijd van Zaventem naar Dubrovnik. Dubrovnik is gelegen net voor de grens met Montenegro. Wanneer u met de auto van Dubrovnik naar Rijeka wenst te rijden dient u rekening te houden met een afstand van zomaar even 600 kilometer. Vanuit Dubrovnik kunt u met Croatia Airlines ook nog naar de steden Pula, Split en Zagreb vliegen. Wanneer u niet met Thomas Cook Airlines of Jetairfly kan / wil vliegen kunt u nog een beroep doen op maatschappijen als Lufthansa, Austrian en Brussels Airlines die via één of meerdere tussenstops naar Dubrovnik vliegen. Hou er rekening mee dat deze vluchten over het algemeen duurder uitpakken dan de vluchten met eerder vernoemde luchtvaartmaatschappijen.