Algemeen
Toeristische informatie
Verblijven
Transport

Met het vliegtuig:
Wie vanuit België of Nederland rechtstreeks naar Kroatië wil vliegen heeft (nog) niet zoveel mogelijkheden. Vanuit België zijn het vooral de maatschappijen Jetairfly en Thomas Cook Airlines die toeristen vlot naar de luchthaven van Dubrovnik brengen. Croatia Airlines vliegt eveneens de luchthavens van Split, Pula en Zagreb aan. Vanuit Charleroi vliegt de budgetmaatschappij Ryanair naar Zadar. Vanuit Amsterdam wordt Split ook aangevlogen door Easyjet. Onrechtstreekse vluchten vinden plaats met de maatschappijen Air Berlin, Lufthansa, Austrian Airlines en Croatia Airlines. Wie naar KRK wil vliegen doet dit het beste met Croatia Airlines. Op die manier kan je met een tussenlanding naar de dichtsbijzijnde (internationale) luchthaven vliegen. In dit geval is dat de internationale luchthaven van Rijeka.

Met de auto:
Het is minder eenvoudig en minder snel, maar toch is het perfect mogelijk om vanuit België en Nederland naar KRK met de auto te rijden. Vanuit Brussel bedraagt de afstand tot KRK zo'n 1300 kilometer. Hou er rekening mee dat de ingeschatte reistijd meestal enkele uren uit kan lopen. De wegen zijn niet overal even goed en je zal vooral bij de grensovergang in het hoofdseizoen enige hinder ondervinden.

Met de taxi:
Wanneer u in Kroatië zelf een korte afstand wenst te overbruggen zonder dat u beschikt over een huurauto, dan kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van een taxi. Taxi's zijn in Kroatië goedkoop en zijn veilig. U mag in principe geen problemen ondervinden met het reizen per taxi van Kroatië naar Slovenië / Italië of omgekeerd. Ook wanneer u vanuit Dubrovnik de grens wil oversteken met Montenegro mag u geen problemen ondervinden. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat u, uw identiteitskaart / reispaspoort bij zich heeft. Wees er u van bewust dat Kroatië en Montenegro geen lid zijn van de Europese Unie en u aan de grens dus steeds gecontroleerd zult worden, ook wanneer u met een taxi de grens over gaat.

Met de boot:
Het is vanuit KRK mogelijk om per boot de andere eilanden in de omgeving te verkennen. Ook een rondvaart langs de Kroatische kust behoort tot de mogelijkheden. Wanneer u hiervoor geen beroep wenst te doen op een lokaal charterbedrijf kunt u contact opnemen met één van de charterbedrijven in België of Nederland zoals Boatadventure (zie de banner bovenaan iedere pagina). Deze charterbedrijven organiseren tochten per boot in Kroatië waarbij u gewoon Nederlands kunt praten.